GAZİANTEP / ARABAN - Elif İlkokulu

11 Milyon Ağaç ( Bugün Fidan Yarın Nefes)

10-11-2019

Ağaç dikmenin önemi son yıllarda küresel ısınmanın etkilerinin daha belirgin bir şekilde ortaya çıkması ile daha çok anlaşılmıştır. Ağaç dikme konusunda ilkokul çağlarından itibaren öğrencilere gerekli bilinçlendirmelerin yapılarak bu konu ile ilgili bilinçli nesiller yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının vermiş olduğu talimat ile birlikte Talim Terbiye Kurulu hazırlamış olduğu değerler eğitiminde ağaç dikmeye yönelik oldukça geniş bir yer ayrılmıştır. Ayrıca eğitim programları ve bu programların uygulamalı gösterilmesi öğrenciler için oldukça faydalı olmaktadır. Değerler eğitimi verilirken ağaç dikme konusunda etkinlikler düzenlenmektedir. Her öğrenciye belirli bir alan tahsis edilip kendi ağacını dikmesi sağlanır. Bu yapmış olduğu etkinlik ile birlikte öğrenci hem yaparak yaşayarak öğrenme sağlar hem de yapmış olduğu etkinliği yazıya dökerek yazı diline katkı sağlar.

Değerler Eğitimi Kapsamında Kurumlar Arası İşbirliği

Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı uzmanları tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte kurumlar arası işbirliği çalışmaları oldukça artmıştır. Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda müdürlüğün belirtmiş olduğu bölgelere ilkokul öğrencileri götürülerek ağaç dikme çalışması yaptırılmaktadır. Tüm bu faaliyetler esnasında 100 sene sonrasını düşünüyorsan ağaç dik sözü öğrencilere hatırlatılmaktadır. Ağaç dikme grup halinde yapıldığı için öğrenciler tarafından içselleştirilerek öğrencinin tüm hayatını bu bilinç üzerine yaşaması hedeflenmektedir. Ayrıca dikilen ağaçlar ara ara öğrenciler tarafından kontrol edilerek ağaçların büyümesi, gelişmesi gibi faktörleri öğrencilerin görerek öğrenmesi amaçlanmaktadır.

Yayın: 10.11.2019 - Güncelleme: 10.11.2019 21:36 - Görüntülenme: 413